GVAV cross run bike run
een evenement van GVAV Rapiditas Triathlon

Wedstrijdinfo

Tijdschema

10.00 - 12.10 uur aanmelden 
10.30 uur wisselzone open
10.55 uur briefing jeugdseries 8-11 en 12-15 jaar (bij de startlocatie)
11.00 uur start jeugdserie 8-11 jaar
11.13 uur start jeugdserie 12-15 jaar
12.10 uur briefing jeugdserie 16-19 jaar (bij de startlocatie)
12.15 uur start jeugdserie 16-19 jaar
12.25 uur briefing volwassenen (bij de startlocatie)
12.30 uur start standaard serie heren, dames en teams

Afstanden

Jeugdparcours:

Voor de jeugd van 8-11 jaar: 0.5 km - 3.5 km - 0.5 km (1 ronde lopen, 1 ronde fietsen, 1 ronde lopen) 

Voor de jeugd van 12-15 jaar: 1 km - 7 km - 1 km (2 ronden lopen, 2 ronden fietsen, 2 ronden lopen)

Voor de jeugd van 16-19 jaar: 2.5 km - 7 km - 2.5 km (1 ronden lopen, 1 ronde fietsen, 1 ronden lopen) 
Let op: jeugd 16-19 jaar loopt en fietst een andere ronde dan de overige jeugd (zelfde als volwassenen)

 

Volwassenparcours: 

Volwassenen: 5 km - 20 km - 2.5 km (2 ronden lopen, 3 ronden fietsen, 1 ronde lopen) 
 

Jeugd- en Juniorencircuit Noord (JCC-Noord)

De jeugdwedstrijd (12 t/m 15 jaar) telt mee voor het Jeugd- en juniorencircuit Noord (JJC-Noord) van de Nederlandse Triathlon Bond. Als je in het bezit bent van een jeugdlicentie NTB (via een vereniging of individueel) of een proeflicentie jeugd, dan word je automatisch opgenomen in het klassement. Heb je deze licentie nog niet, maar wil je wel graag deelnemen aan het circuit? Regel dit dan uiterlijk de vrijdag voor de wedstrijd, dan wordt dit nog meegenomen. Meer info hierover: Lid worden - Nederlandse Triathlon Bond.

De uitslag van de wedstrijd wordt ook geüpload op de "JJC jeugd Noord" pagina, zodat alle uitslagen bij elkaar terug te vinden zijn.
Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met de NTB op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 085-0701800.

 

Prijzen

Er is een erepodium voor heren, dames en duo's (standaard serie). De prijsuitreiking begint ongeveer 20 minuten na de finish van de derde finisher. Voor de jeugd is er een aparte prijsuitreiking voor jongens en meisjes, z.s.m. na de finish van de laatste jeugd deelnemer. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de finish.

 

Parkeren

Uitsluitend op de daarvoor bestemde plekken parkeerterrein van v.v. GOMOS - Sportpark Schapendrift, Schapendrift 1, 9331 CJ Norg. Volg vervolgens de borden en aanwijzingen van de vrijwilligers richting start/finish bij de manege. Hert is niet toegestaan te parkeren aan het Kerkpad en op het manegeterrein. De politie zal streng toezicht houden. Volg bij het aanrijden de aanwijzingen van de vrijwilligers en parkeer alleen op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen en niet langs de kant. De toegangsweg via het voetbalveld naar de manege is vrij, om lopend (met de fiets aan de hand) naar de start te gaan. Fietsen is het wel mogelijk om te voetbalvelden heen naar de start te komen. 

 

Inschrijfbureau

Vanaf 10.00 uur is het inschrijfbureau, binnen in de manege (Kerkpad 1, Norg), geopend. Hier kun je je startnummer en tijdsregistratiechip ophalen. Voor de jeugd is dit een schoenchip, die bevestigd dient te worden aan de hardloopschoen (want hiermee vindt registratie van start en finish plaats). Atleten met een wedstrijdlicentie dienen deze van 2024 te laten zien bij aanmelding of anders een daglicentie ter plekke aan te schaffen. Denk aan speldjes om je startnummer te kunnen bevestigen, en vergeet (als je die hebt) je startnummerband niet!

Na de inschrijving kun je je spullen klaar leggen in de wisselzone. Deze bevindt zich in de binnenbak van de manege. De fietsenrekken zijn genummerd. Je kan je fiets neerzetten bij jouw startnummer. Volg hierbij de eventuele aanwijzingen van de NTB-juryleden en onze vrijwilligers op.De wisselzone is geopend vanaf 10.30 uur. Het toezicht in de wisselzone wordt opgeheven 30 minuten na de laatste finisher. Het uitchecken van je fiets in de wisselzone na de wedstrijd is op een andere (aangegeven) plek dan het inchecken, om het fietsparcours niet te kruisen

 

Kleedruimte

Kleedruimtes en douchen kan in de aangewezen kleedkamers van v.v. GOMOS. Adres: Schapendrift 1, Norg.

 

Betaling

Betalen verloopt via automatische incasso (IDeal) bij NTB inschrijvingen. LET OP: atleten met een wedstrijdlicentie dienen hun wedstrijdlicentie 2024 te laten zien bij inschrijving. Bij het ontbreken van een wedstrijdlicentie, moet een daglicentie worden aangeschaft. De NTB vraagt de laatste jaren van de atleten deze zelf aan te schaffen via mijntriathlonNL.

 

Tijdslimiet

Standaard serie: na 14.30u (2 uur wedstrijd) kan niet meer aan het laatste looponderdeel worden begonnen.

 

Regels

Iedere deelnemer dient zich te houden aan het NTB wedstrijd reglement. Voor de jeugdseries ouder dan 12 jaar is het niet toegestaan te helpen in de wisselzone.

 

Materiaal

  • Schoenen met spikes zijn niet toegestaan (ook is het parcours niet geschikt voor spikes)
  • Het weggooien van afval in de natuur zorgt voor direct diskwalificatie
  • Alleen atb's zijn toegestaan (26" t/m 29")
  • Cyclocrossfietsen zijn niet toegestaan
  • Een beachstuur is reglementair om veiligheidsredenen niet toegestaan
  • Een helm is verplicht
  • 'spijker'banden zijn verboden
  • Het is verboden om oortjes, hoofdtelefoon, mobiele telefoon tijdens de wedstrijd te dragen

Voor de volledige NTB regels verwijzen we naar het wedstrijdreglement van de NTB. Neem, als je hebt aangegeven dat je deze hebt, je NTB-licentie mee, let op als je deze digitaal meeneemt is daarnaast een ander ID bewijs verplicht. Startnummer mag niet gevouwen of deels gevouwen worden gedragen.Startnummer bij het lopen voor en bij het fietsen achter. Duo's geven de chip voor de tijdwaarneming aan elkaar door: loper - fietser - loper in het hiervoor ingerichte wisselvak.

 

Inleveren leenchip

Tijdens de wedstrijd krijgt iedere deelnemer een individuele leenchip voor de tijdregistratie, hiermee worden individuele loop en fietstijden gemeten. Deze chip dient na de wedstrijd te worden ingeleverd in de daarvoor bestemde bakken. Bij het niet inleveren van de chip zal €95 in rekening worden gebracht. 

 

Deelname

Deelname aan de wedstrijd is voor eigen risico. Het dragen van een helm is verplicht en een bril wordt aangeraden.