GVAV cross run bike run
een evenement van GVAV Rapiditas Triathlon

GVAV Cross Run Bike Run een geslaagde wedstrijd!

Op zondag 10 februari 2019 was de 21e editie van onze Cross Run Bike Run. Naast de standaard afstand en de jeugdafstand, was er dit jaar wederom een korte afstand georganiseerd.
 
Het parcours was grotendeels gelijk aan die van voorgaand jaren, op een paar wijzigingen in het fietsparcours na. De afstand van de standaard serie van 5km lopen - 20km fietsen en 2.5km lopen, de korte serie ging over 2.5km lopen - 6.5km fietsen - 2.5km lopen. Het was dit jaar wederom erg lastig om voldoende vrijwilligers te vinden; voor diegenen die hebben geholpen: ontzettend bedankt!
 
Dit jaar verschenen wederom meer dan 100 deelnemers aan de start. Helaas zorgde het natte weer ook een aantal ‘no shows’. Desondanks was de manage goed gevuld met diverse atleten; van beginner in de duatlon sport tot meervoudig winnaar. 
 
De wedstrijd vond wederom in en rond de Langeloer duinen plaats; een prachtige, groene locatie relatief dichtbij Groningen. Gezien de heftige regenval was het parcours glad en daardoor pittig op met name de technische single track en keerpunten. Onder deze omstandigheden won Arie de Jong bij de heren in 1:26:52, op 2 minuten gevolgd door Joost Christiaan (2e, 1:28:58) en vervolgens op de 3e plaats Raimond van den Boom (1:29:42). Bij de dames won Trudy Feenstra in 1:47:03, voor Suzanne van Gelder (1:50:13) en Ingeborg Trul (1:55:05). Bij de duo’s wonnen wederom Erik Schröder en Berry van Holland, dit jaar onder de naam BeEr Team. De korte afstand werd gewonnen door Wim de Groot bij de heren en Nancy Loth bij de dames. Bij de jeugd wonnen Maarten Beute en Anouk Huisman. 
 
Als organisatie kijken we terug op een geslaagde Cross Run Bike Run. Binnenkort gaan we de dag verder evalueren en ons in oktober weer klaarmaken voor de 22e editie in 2020. We willen alle sporters, sponsoren, vrijwilligers en supporters erg bedanken voor hun bijdrage aan de Cross Run Bike Run! 
 
Meer uitslagen en foto's vind je op deze site.
 
Sportieve groet,
Mathijs, Carin, Jacob, Pien, Marcel, Heleen en Nicole